Agencja podpisała umowę z AMW TBS KWATERA

14 grudnia 2018

W połowie grudnia, po kilkumiesięcznych negocjacjach, Agencja Mienia Wojskowego oraz spółka AMW TBS KWATERA sfinalizowały umowę dotyczącą zarządzania nieruchomościami. Poszczególne umowy zostały podpisane 13 i 14 grudnia br. przez prezesa AMW Krzysztofa Falkowskiego i dyrektorów wszystkich oddziałów regionalnych Agencji z kierownictwem Kwatery - prezes zarządu Agnieszką Bolestą oraz jej zastępczynią Aliną Majka-Mazurek oraz oddziałami terenowymi spółki.

Podpisana umowa ujednolici zakresy czynności zarządców we wszystkich oddziałach terenowych spółki oraz pozwoli na kompleksowe zarządzanie zasobem nieruchomości, którymi dysponuje AMW. Przyjęte rozwiązania obejmują zarówno działki i obiekty przeznaczone na sprzedaż lub najem, lokale użytkowe, internaty, a także mieszkania w których kwaterowani są żołnierze w całej Polsce.

W umowach sygnowanych w Biurze Prezesa w Warszawie doprecyzowano i określono szczegółowy zakres czynności zarządców dla poszczególnych rodzajów nieruchomości, które opisano w dziewięciu załącznikach do umowy. „To pierwszy tak kompleksowy i precyzyjny dokument określający zakresy czynności zarządców dla naszych nieruchomości. Jestem przekonany, że ułatwi nam on współpracę i pozwoli na jeszcze sprawniejsze zarządzanie naszym zasobem. Mam również nadzieję, że AMW TBS KWATERA realizując zapisy zawartej umowy potwierdzi swój profesjonalizm i wysokie standardy pracy za które została wyróżniona niedawno tytułem Lidera Rynku Nieruchomości – Zarządcy Roku” podsumował po podpisaniu umów prezes Agencji Krzysztof Falkowski.

Negocjacje dotyczące zapisów umowy prowadził dziewięcioosobowy zespół powołany przez prezesa Agencji Krzysztofa Falkowskiego w lipcu br. Pracom przewodniczył zastępca prezesa AMW Dominik Zaremba nadzorujący m.in. kwestie związane z gospodarką nieruchomościami, inwestycjami i zakwaterowaniem żołnierzy.